Social Impact

TonS missie is om u op een verantwoorde manier te laten genieten van een mooi product. Maar we gaan graag nog een stapje verder. We willen het succes delen, zodat we de wereld een stapje vooruit kunnen helpen.

Hier ziet u enkele voorbeelden:

logo-lendahand-3

Via crowdfunding van Lendahand steunt TonS ondernemers in opkomende landen. Door een extra steun in de rug kunnen deze ondernemers namelijk hun bedrijfje een boost geven en wordt het voor hen mogelijk personeel aan te nemen. Een groei in de werkgelegenheid zorgt uiteindelijk voor een daling van armoede.

Helpt u ook een handje mee? Met €50,- kunt u al een ondernemer steunen en u krijgt er ook nog een rente van 3-4% op jaarbasis voor terug. Meer info op: www.lendahand.com

 

logo-hospice-kaaskenshuis

Stichting Hospice Kaaskenshuis zet zich in voor zorg en begeleiding van mensen in hun laatste levensfase. Dit doen ze geheel belangeloos en met de hulp van vrijwilligers. Om een steentje bij te dragen heeft TonS zonnepanelen op het dak van het Kaaskenshuiste Zierikzee laten leggen. Hierdoor heeft het hospice niet alleen groene energie, maar ook minder kosten zodat het nodige geld aan de bewoners besteed kan worden.

st-willibrordusschool-zierikzee-met-zonnepanelen-1

Ook op Basisschool St. Willibrordus te Zierikzee heeft TonS zonnepanelen laten plaatsen. Voor een basisschool in een krimpregio is dit een ideale manier om geld te besparen en daarnaast is de school dankzij de groene energie die deze zodoende gebruikt een perfect voorbeeld voor de leerlingen om te laten zien dat zonne-energie belangrijk is voor de toekomst.

logo-serious-request-wij-steunen-2

Een ander goed doel dat TonS een warm hart toe draagt, is Serious Request. De afgelopen jaren heeft TonS elk jaar op diverse manieren meegewerkt. Onder meer:
– Jingle van de dag op 3FM
– Snelwegreclame, ter beschikking gesteld door Interbest
– “Het Zwarte Spotje” door reclamebureau Indie & De Ster
– Voedselpakketten voor de Voedselbank met Jumbo
– Glazen Huis Zierikzee in 2015
– Piets Weerbericht met SBS6

 

logo-voedselbank

Wanneer we iets te veel geproduceerd hebben en de houdbaarheid korter is dan we aan de winkeliers willen garanderen, gebruiken we het overschot om de Voedselbanken in Zeeland te sponsoren.
Ook iets schenken? Ga naar: www.voedselbankennederland.nl

 

roggenplaat-van-boven

Zeeland is bekend om haar stormvloedkeringen. Hoewel deze belangrijk zijn om ons te beschermen tegen overstromingen, verstoren ze helaas ook de waterstromen met alle gevolgen vandien. Zo is de Zeeuwse Roggenplaatlangzaam onder water aan het verdwijnen. Deze zandplaat is niet alleen een uniek waddenlandschap, maar ook een heel belangrijk leefgebied voor tientallen zeehonden en honderdduizenden trekvogels. Om dit belangrijke stukje natuur te redden, hebben verschillende organisaties de handen in elkaar geslagen en het nodige geld bijeen gebracht. Ook TonS Mosterd steunt dit project.

grooste-zaadbank-van-nl-2

Word, net als TonS, ook een filiaal van De Grootste Zaadbank van Nederland! We willen bedreigde zadensoorten onder laten duiken in onze vriezer, zodat we voorkomen dat deze uit de markt en winkels verdwijnen. Het is namelijk absurd dat er patenten mogelijk zijn op natuurlijke eigenschappen van zaden, vruchten en planten, waarmee grote bedrijven de controle krijgen over onze voedselproductie. Het doel is dan ook, de EU-wetgeving aanpassen zodat de patenten niet meer mogelijk zijn. Al vanaf €15,- doet u mee op https://crowdfunding.bionext.nl/project/degrootstezaadbank

 

mobile-factory

Een ander project dat TonS steunt, is de Mobile Factory. Dit is een fabriekje, gebouwd in een container, die van puin bouwblokken voor huizen maakt. Deze is speciaal ontworpen voor gebieden die door natuurrampen of oorlog getroffen zijn. De Mobile Factory wordt in 2016 voor het eerst gelanceerd om families in Haïti te helpen hun eigen huizen op een degelijke manier op te bouwen. Er zijn 5,5 jaar na de grote aardbeving namelijk nog steeds 100.000 slachtoffers die proberen te overleven in oude tenten tussen 25 miljoen ton van puinafval, waarvan maar liefst 500.000 veilige huizen gebouwd zou kunnen worden.