Bedrijven tonen steeds meer interesse in zonne-energie

Bedrijven tonen steeds meer interesse in zonne-energie
juni 21, 2012 mosterd
In 2012

ZIERIKZEE – Zeeuwse bedrijven beginnen steeds meer interesse te krijgen in zonnepanelen om zelf energie op te wekken. Dat merken installateurs die het steeds drukker krijgen met opdrachten. Er is vooral nog groei mogelijk bij kleine bedrijven en agrariërs. Door allerlei subsidies en belastingvoordelen is het voor het midden- en klein bedrijf gunstig om nu te investeren in zonne-energie.

Ton Schröer uit Zierikzee is misschien wel de groenste ondernemer van Zeeland.
Hij tankt zijn elektrische auto op zijn eigen bedrijf met stroom die hij zelf op het dak van zijn bedrijf heeft opgewekt . Hij maakt onder meer bio-mosterd en alle energie die zijn fabriek verbruikt, komt van de panelen op zijn dak.

Record

Ruim tien jaar terug begon Schröer met 52 panelen, nu zijn het er 532, waarvan ruim 160 nieuwe. Het gaat zo goed dat hij meer energie levert aan het net dan dat zijn bedrijf en twee elektrische auto’s gebruiken. Schröer stevent af op een persoonlijk record: zijn panelen leveren binnenkort 100.000 kilowatt op. Dat is genoeg om 1 huishouden 35 jaar van stroom te voorzien.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*